Robusta Kamerun Boyo – moc kofeiny

Robusta Kamerun

Napar z robusty Kamerun charakteryzuje się zdecydowanym, mocnym, wyrazistym gorzko-czekoladowym smakiem.

Mieszanki z robustą są fantastyczne do napoi mlecznych na bazie espresso i innych, gdzie mleko odgrywa znacząca rolę. Kiedy mleko zagłusza czystą Arabikę, to ceniona na całym świecie robusta z Kamerunu przebija się na wierzch, podkreślając smak kawy.

Dodatek robusty znacząco wpływa na creme, czyli wizualną oznakę idealnego espresso. Cremy jest więcej, jest ona bardziej trwała i utrzymuje się nawet do 20 minut zanim zniknie ukazując powierzchnie kawy.

Dodatkowo, jako że robusta zawiera praktycznie dwukrotnie więcej kofeiny od arabiki, jej domieszka daje dodatkowego „kopa” jakiego szuka się w mieszankach wysoko-kofeinowych.

Cena: 65,04 zł/kg netto – 80,00 zł/kg brutto

Dodaj komentarz